Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ - ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ

Ο χαρταετός είναι ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Η αίσθηση του να καταφέρεις να τον ανεβάσεις ψηλά είναι μοναδική.
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες βρήκα εδώ:
http://www.slideshare.net/varalig/ss-32498455
Ακούσαμε την υπέροχη μουσική του Μ. Θεοδωράκη "Χαρταετοί" και χορέψαμε https://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8
Διαβάσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παραμύθι "Φύσα αέρα φύσα" που συνδυάζει το πέταγμα του αετού με τις 4 εποχές από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=EQkkZoM56rw
Και τέλος ακούσαμε το αθάνατο τραγούδι του Ν. Ξυλούρη "Γειά σου χαρά σου Βενετιά" και το συνδυάσαμε με το παραμύθι https://www.youtube.com/watch?v=dlFBUuvaB4w
Μιλήσαμε για το εξάγωνο και τον ρόμβο. Συνδέσαμε τα τρίγωνα να κάνουμε ένα εξάγωνο και τέλος κάναμε τους δικούς μας χαρταετούς. Έναν εξάγωνο κι έναν ρόμβο. Δύο ομάδες, δύο χαρταετοί. Ο πρώτος έγινε με μια ιδέα του Pinterest με την τεχνική του πουαντιγισμού. Βάλαμε σε ένα μανταλάκι ένα πον πον και τα παιδιά βουτούσαν στο χρώμα τους και έβαφαν το δικό τους τρίγωνο.



Η δεύτερη ομάδα έκανε τον χαρταετό με χρωματιστές ψηφίδες.


Και πήραν τη θέση τους έξω από την τάξη μας μαζί με τα χελιδόνια.




Και ένα φύλλο για την Τρίτη αφού πετάξουν τους χαρταετούς τους.



ΠΑΡΤΥ

Η τελευταία μέρα μας βρήκε μόνο με 6 παιδάκια. Έτσι, το παρτάκι μας ήταν μικρό. Παίξαμε με τις σερπαντίνες, φάγαμε και ... μας έκαναν έκπληξη τα παιδιά του Δημοτικού. Ήρθαν ντυμένα με καπέλα να χορέψουν μαζί μας. Τους ευχαριστούμε πολύ.








Και του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου