Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η σημερινή μέρα, αφιερωμένη στα αγαπημένα μας ζωάκια ήταν με λίγα παιδιά (λόγω της θρησκευτικής γιορτής του Μπαϊραμιού, έλειπαν τα 8 από τα 13). Με τα υπόλοιπα παιδιά διαβάσαμε τις οπτικοποιημένες καρτέλες με τα άρθρα της διακήρυξης των δικαιωμάτων για τα ζώα από την ιστοσελίδα   http://www.kinderella.gr/diakirixi-ton-dikeomaton-ton-zoon-me/   η οποία έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά και την ευχαριστώ πολύ.Αφού συζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε κάθε καρτέλα - άρθρο είπαμε να κάνουμε και τη δική μας αφίσα. Κάθε παιδιά αποφάσισε να κάνει το δικό του άρθρο να το προσθέσει κι αυτό μαζί με τα άλλα. Το αποτέλεσμα:

Στη συνέχεια είδαμε στον υπολογιστή πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα ζώα. Μια ωραία συλλογή έχει η Μάρλεν Κεφαλίδου στο http://www.kindykids.gr/art/art-paintings/777-pinakes-zwgrafikis-zwa.html. Τους έκανε εντύπωση ο τελευταίος πίνακας 

και φυσικά ζήτησαν να τον ζωγραφίσουν. Αφού συζητήσαμε με ποιον τρόπο θα το κάνουν, αποφάσισαν να ζωγραφίσουν με δακτυλομπογιές.


Εντάξει, δε μοιάζει και πολύ αλλά.....η προσπάθεια μετράει.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ-Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ

Αφού είπαμε ποιοι είμαστε ας δούμε και πού ανήκουμε. Ποια είναι τα μέλη της οικογένειάς μας; Πόσα είναι; Μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε; Εδώ ο καθένας ζωγραφίζει την οικογένειά του ξεχωριστά και μετά μέσα στο σπίτι του.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;

Κάθε χρόνο στην αρχή της χρονιάς, ζωγραφίζουν τα παιδιά την παλάμη τους και μετά την κάνουμε κούκλα. Έτσι χρησιμοποιώντας την, παρουσιάζουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Λειτουργεί πάντα και στα παιδιά με διαφορετική μητρική γλώσσα. Εδώ τις ερωτήσεις τις κάνω εγώ και αυτά προσπαθούν να πουν τα ονόματα των μελών της οικογένειας. Η παλαμόκουκλα τους αρέσει πολύ και είναι το πρώτο "δωράκι" που παίρνουν μαζί τους.