Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Πριν από λίγες μέρες ήταν η παγκόσμια μέρα ανακύκλωσης. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο πληροφόρησης Κομοτηνής Europe Direct διοργάνωσε μια έκθεση εικαστικών συνθέσεων για τα νηπιαγωγεία χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Και αφού από την ημέρα του προγράμματος "ΝΑΙ! Ανακυκλώνω. Ανακυκλώνω σωστά;" μιλάμε συνέχεια για την ανακύκλωση ψάχνοντας να βρούμε το σήμα της σε οτιδήποτε μπαίνει μέσα στην τάξη, είπαμε να πάρουμε μέρος κι εμείς. Προτάσεις λοιπόν για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ακούστηκαν πολλές: να κάνουμε το εργοστάσιο ανακύκλωσης. Απορρίφθηκε γιατί πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν επειδή ήταν μεγάλο. Είπαν να κάνουμε τον μπλε κάδο με κουτάκια γάλακτος. Τους φάνηκε μικρό. Να κάνουμε τη θάλασσα είπε ένας άλλος. Συνεχίστηκε για αρκετή ώρα (δε μιλούσαν φυσικά όλα). Στο τέλος ο Κ. είπε να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θυμόταν τά περσινά δεντράκια που είχαμε κάνει και μόλις είχαν στολίσει στο σπίτι. Η απάντηση; ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙιι.
Ξεκινάμε λοιπόν. Με τι να το κάνουμε; Άδειασαν όλο το μανάβικο προσπαθώντας να βρουν τι θα ταίριαζε καλύτερα. Άνοιξαν τα συρτάρια που κρατάμε τα άχρηστα υλικά (ρολά υγείας, κορδέλες, καπάκια, χαρτιά, κομμάτια από κάνσον κλπ. όλοι τα ξέρετε) και προσπαθούσαν να βρουν πώς θα το κάνουν. Με λίγη βοήθεια αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουν ρολά, περιοδικά, καπάκια.
Οι ομάδες έτοιμες και ξεκινήσαμε.
Η μια ομάδα έκοβε περιοδικά, η άλλη έβαφε ρολά και η τρίτη ζωγράφιζε καπάκια.



 Όταν στέγνωσαν τα ρολά ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης. Κάθε ομάδα έπαιρνε τα υλικά της και πάνω σε ένα κομμάτι φελιζόλ (το είχα βάψει εγώ) κολλούσαν με ατλακόλ τα δικά τους στοιχεία.




ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.





1 σχόλιο: