Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΜΥΡΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!!!!!!

Άρωμα Χριστουγέννων παντού. Στους δρόμους, στις βιτρίνες, στις διαφημίσεις (πάνω α' όλα), στο σπίτι, στο σχολείο, στις τάξεις. Εμείς βέβαια λόγω σύνθεσης πληθυσμού δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Πιο πολύ χειμωνιάτικες κατασκευές και πρωτοχρονιάτικες. Έτσι ξεκινήσαμε και φέτος.
Η πρώτη μας κατασκευή έχει σχέση με τους κύκλους. Κύκλοι - χιονάνθρωποι. Να κάνουμε και επανάληψη σχημάτων ταυτόχρονα.
Μεγάλος κύκλος - μικρός κύκλος. Βάλαμε και κορδελίτσα για να το κρεμάσουν στο δέντρο.

Μια εργασία που μου αρέσει είναι οι χιονάνθρωποι με τα γράμματα του ονόματός τους. Κάθε παιδί παίρνει την καρτέλα του και πολλούς άσπρους κύκλους. Κάθε κύκλος και ένα γράμμα. Και ένα κύκλος για το κεφάλι. Κατόπιν κολλάει τα γράμματα για να συνθέσει το όνομά του. Φέτος για να τους δυσκολέψω τους έβαλα να αρχίσουν από το τελευταίο γράμμα. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες.



και λίγο χιόνι για ντεκόρ.

Μαθαίνω τους αριθμούς με τις μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Πάνω σε ένα έλατο που έχω πλαστικοποιήσει τα παιδιά καλούνται να τοποθετήσουν κόκκινες μπάλες όσες λέει το ζάρι που ρίχνουν. Σήμερα στην αρχή δούλεψαν όλοι μαζί αλλά επειδή οι μεγάλοι τα ήξεραν και άρχισαν να βαριούνται τους έδωσα άλλο δέντρο και ένα ζάρι με τους αριθμούς από το 6-7 και εγώ έμεινα με τους μικρούς και τους αριθμούς από το 1 έως το 5. 







1 σχόλιο: