Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Μια διαφορετική μέρα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Έχοντας δηλώσει συμμετοχή πριν από αρκετές μέρες στα ΚΠΕ Μαρώνειας στο πρόγραμμα "Ναι. Ανακυκλώνω. Ανακυκλώνω σωστά"; ήρθε στο σχολείο μας η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Δάφνη Κιβελέρου, κουβαλώντας μαζί της ενημέρωση, γνώση, παιχνίδια και κατασκευές.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με την αξία και τους τρόπους της ανακύκλωσης. Η κ. Δάφνη δεν περιορίστηκε μόνο στην προβολή αλλά μέσα από συζήτηση με τα παιδιά τους πέρασε το μήνυμα ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Ειδικά τα μικρούλια τα βρήκε "πολύ διαβασμένα" όπως είπε.


Ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχος και μετά τη θεωρία ακολούθησε η πράξη. Μικροί και μεγάλοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Σκοπός τους ήταν να ξεχωρίσουν τα διάφορα υλικά σε ένα κουτί. Κάθε ομάδα είχε και διαφορετικό υλικό: Πλαστικό - χαρτί - αλουμίνιο. Όντας δίκαιη ανακάτεψε μικρούς και μεγάλους για να μην μείνει καμιά ομάδα στερημένη.
Παιχνίδια γνωριμίας με τη μπάλα

 Παιχνίδι ανακύκλωσης








Κατασκευές με καλαμάκι
Καλάμι ψαρέματος




Αποχαιρετώντας την κ. Δάφνη της έδωσαν τα παιδιά δύο υποσχέσεις. Η πρώτη ήταν ότι θα προσέχουν πάρα πολύ τι πετάνε και πού από δω και πέρα και η δεύτερη ότι θα την ξαναδούν τον Μάιο (στο πρόγραμμα "ψάρι, ψαράκι πώς ήρθες στο πιατάκι;"
Κυρία Δάφνη σας ευχαριστούμε πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου